luni, 11 mai 2009

17

Luca ajunge acasa, isi aprinse o tigara, se duse la baie a dat drumul la apa calda si puse dopul la cada pentru a se umple.
si-a luat cartea, scrumiera si se intinse in cada, unde se apuca sa citeasca.


dupa ce a facut baie s-a intins in pat cu gandul ca poate o va visa pe Alexia. adormi!

se ridica din pat si se apuca sa se imbrace. si-a luat cartea si a pelcat spre parcul in care obisnuia sa citeasca in fiecare zi.
soarele inca nu ardea si deci atomosfera era foarte placuta, cu o adiere sublima de vant ce venea dinspre lacul parcului care-i mangaia fata nebarbierita. arata ca un om al strazii cu doua diferente: era imbracat curat.... si citea o carte.

cum citea linistit pe banca, o umbra i se opri pe fata. era Alexia.

-Buna Luca! ce mai faci? nu prea ai mai trecut pe-aici... ai fost ocupat?
-Poftim? cum adica? vin aici in fiecare zi, cu tine ce s-a intamplat? caci pe tine nu te-am mai vazut de ceva timp...

-am avut niste probleme personale, nu are rost sa iti impui capul cu asa ceva... nu se cuvine.

-ok. ce sa fac.. citesc.ca de obicei.nimic nou, nu mi se intampla nimic... in afara aparitiei tale.

-pai sper sa ne vedem maid es acum ca am scapat de probleme... o sa o aduc si pe pisica la plimbare. Ah ce proasta sunt... am last-o in casa fara mancare acum 3 ore... trebuie sa fug! vorbim putin mai tarziu!

-nu fugi incerca el s-o tina in loc dar o scapa! Alexia te rog nu fugi striga Luca in timp ce ea se indeparta alergand spre iesirea din parc.

se trezi brusc plin de transpiratie si respirand scadat. era deja dimineata.

-offff iar am visat-o... nu putea fi realitate?isi aprinse o tigara si se itninse inapoi in pat tragand adanc din tigara si gandindu-se la ea. Nu mai itneleg nimic... o iau razna. trebuie neaparat sa ne itnalnim.

termina tigara, se duse la bucatarie pentru a goli scrumiera, apoi s-a dus la baie pentru a se spala pe fata. uitandu-se in oglinda:
-trebuie neaparat sa ma barbieresc, zici ca sunt un boschetar.
si-a turnat in palma spuma de barbierit si incepu sa-si maseze pielea fetei cu aceasta. dupa ce a terminat de intins spuma isi lua briciul din toc. era briciul primit cadou de la bunicul sau. are deja 70 de ani briciul respectiv. isi aseza cureaua de piele de cuiul de pe usa si incepu s-o mangaie usor cu lama briciului.

totul pare un ritual extrem de bine planuit.

se termina de barbierit, isi turna After-shave in palma si incepu din npou sa-si maseze piele fetei. era gata sa poata pleca in parc sa-si citeasca cartea.

au tercut cateva saptamani de rutina in care facea acelasi lucru se trezea, aprindea tigara, se spala pe fata, se barbierea si pleca spre parc. viata lui devenisa extrem de monotona si el de-abia astepta sa ajunga in parc pentru a se putea retrage in lumea cartilor sale.

intr-o zi stand pe banca auzi tipetele unei femei....


va urma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca aveti comentarii pertinente va rog sa le impartasiti!