sâmbătă, 11 aprilie 2009

12

Ambulanta a ajuns la spital in 10 minute. o data ajunsa acolo se indrepta spre camera de garda. din masina cobori femeia inaintea medicilor si a brancardei pe care Luca statea inert.
Acesta a fost preluat imediat de catre medicii de la urgenta.

timpul a trecut si Luca a fost mutat la etajul 2 camera 213. nu venea nimeni sa-l viziteze. a stat internat in spital timp de 3 saptamani, timp in care a fost supus multor investigatii. medicii nu-si puteau da seama de cauza a ceea ce i se intamplase.
in a 4-a saptamana de stat in spital a fost mutat la spitalul de psihiatrie din oras in urma constatarilor celui mai bun psihiatru din oras.

Luca incepuse sa urmeze un tratament de recuperare psihica. medicul specialist ce-i recomandase mutarea la spitalul de psihiatrie considera cazul sau unul extrem de rar daca nu unic in lume. toate trairile lui se invarteau toate in jurul unei date: 9 februarie.

orice ar face Luca, are legatura cu ceea ce s-a intamplat in ziua respectiva.

dupa mai multe sedinte de terapie, medicul si-a luat inima in dinti, nestiind ce urmari ar avea asupra pacientului, si-l intreba pe Luca ce s-a intamplat in ziua respectiva.
-pai ce sa se intample... nu s-a intamplat nimic iesit din comun. era primavara, caldut afara, stateam pe banca in parc, citind, asteptandu-mi iubita sa vina, urmand a merge sa mancam o prajitura la cofetaria de la noi din cartier. In timp ce asteptam am fost atras auditiv de catre cearta dintre doi tineri. imi amintesc ca tanara ii spunea tanarului cu care era ca nu mai suporta nesimtirile lui si se indeparta incet de el. acesta o striga cu o voce de parca ii ordona unui soldat: Alexia treci inapoi aici! n-auzi? Alexia!!
-este aceeasi Alexia despre care mi-ai povestit in sedintele trecute?
- nu stiu despre ce vorbiti. nu va povesteam despre Georgia? iubita mea de-atunci?
-Ba da! raspunse medicul incercand sa ascunda faptul ca Luca ii vorbise in celelalte sedinte numai despre Alexia si notand ceva in carnetelul ce-l avea pe birou.
-dupa aceasta intamplare tanarul se facu si el nevazut pe aleile parcului. eu stateam acoo asteptandu-mi iubita in continuare. aceasta a ajuns intr-un final in parc si era extrem de necajita. Apropos v-am spus ca trebuia sa ne casatorim in vara acestui an? in fine... alta discutie. era extrem de necajita, dupa cum va spuneam, incepu sa planga cand ma vazu. cu lacrimi in ochi imi spuse ca nu mai vrea sa ne casatorim. ca totul intre noi s-a terminat.
-si tu cum ai reactionat? il intrerupse medicul ce parea extrem de interesat de ceea ce urma sa-i povesteasca Luca.
-pai...



va urma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca aveti comentarii pertinente va rog sa le impartasiti!