marți, 28 aprilie 2009

15

...o carte scrisa de Marquez! dragostea in timpul holerei... parca asa se numea.
-dragostea in vremea holerei de fapt. nu o avem.in schimb avem toamna patriarhului daca o doriti!
-tot de marquez?
-da.
-pai atunci o iau pe aceasta! scoase bani din buzunar si isi lua cartea. Va multumesc!
lua cartea si cu pasi siguri iesi din librarie indreptandu-se spre parc.
ajuns in parc se duse pe o banca mai ferita pe care a visat-o in timp ce era in spital. se apuca de citit pana pe inserat cand se ridica si o lua spre casa.
seara se lasa peste oras, cu o caldura putin iesita din comun deoarece e de-abia aprilie si nu ar trebui sa fie atat de cald seara.

Luca in drum spre casa isi cumpara un litru de lapte pentru a-l savura inainte de somn. e innebunit dupa lapte. de cand era mic are un fel de ritual seara pentru a-si bea laptele.

ajuns acasa se descalta la intrare, isi arunca cat colo tricoul de pe el, scoase tigarile din buzunar, isi aprinse una si se intinse in pat, tragand adanc din tigara.

-trebuie sa o gasesc... trebuie. dar nu mai stiu unde sta.. ahhh ce prost sunt! cum pot uita unde sta? incredibil!
se gandea la Alexia de ceva timp. nu putea sa adoarma din cauza asta. isi facea tot felul de regii in cap. despre cum sa reactioneze cand o va vedea.

intr-un final pe la miezul noptii adormi.

toata noaptea s-a zvarcolit in pat de pe-o parte pe cealalta.

s-a trezit undeva pe la miezul zilei, transpirat tot. ochii, desi dormise, pareau extrem de obositi. isi lua o tigara din pachet si incepu sa fumeze. dupa ce o termina se duse la baie pentru a se spala pe fata si pe dinti.

-iar nu mai am pasta de dinti. si n-am nici un chef sa cobor sa cumpar.. dar ce sa fac, trebuie sa-mi cumpar nu pot sta asa.

se sterge pe fata, isi lua un tricou pe el, geaca ponosita, se incalata si cobori sa-si cumpere ceea ce avea de cumparat.

pana la farmacie mai fuma o tigara, si in timp ce mergea se uita in jur, totul i se parea foarte schimbat de cand a plecat. si cum se uita el de jur imprejur, ochii i se oprira peste o domnisoara ce era in statia de autobuz.
-ea e! uite-o! fug spre ea, trebuie sa-i vorbesc.
si incepu sa alerge ca un apucat spre statia de autobuz. din nefericire pentru el fata se urca in troleibuzul ce tocmai venea.

Luca se uita cum ea se urca in troleibuz...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca aveti comentarii pertinente va rog sa le impartasiti!