miercuri, 18 februarie 2009

Dor de casa!


am un foarte bun prieten plecat(sa-i spunem si lui simplu C) pe un vas de croaziera ca sa lucreze ca fotograf(acum din cate am inteles e un fel de manager de laborator pe vas... daca ma insel il rog sa ma apostrofeze si modifica-voi). din cand in cand vorbim pe mess si-mi spune pe unde-a mai fost, trimite poze si povesteste cate ceva din"aventurile" traite pe unde a ajuns.

poza din post e facuta de el...

din anumite puncte de vedere il admir pentru curajul de a pleca de unul singur printre straini pentru a face ceva ce a inceput sa-i placa(tin sa precizez ca e ptr a doua oara plecat in decurs de 2 ani) desi cand a parasit homeland habar n-avea despre fotografie and stuff. e genul de om neinteles de restul, putin ciudat as putea spune, dar mie imi trezeste admiratie de fiecare data cand ma gandesc la el sau vb cu el.
a vrut sa se faca inginer ca si mine numai ca nu in calculatoare si electrica ci in instalatii, doar ca soarta unui om normal in romania poate fi cruda, a trebuit sa se angajeze ptr a aduce niste bani in casa cand era in anul 3 de facultate, ceea ce a dus la neglijarea scolii si implicit la a renunta a-si mai face griji ptr ea. din cate stiu mai are sa-si dea proiectul de diploma de vreo 3 ani pare-mi-se(lucru pentru care-l urasc si stie f bine asta da poti sa ma strangi de gat cat vrei caci nu imi vei stinge aceasta ura :D) desi cand a fost in tara l-am batut la cap sa o faca si n-am reusit sa-l induplec...
acum eu stau cu diploma de inginer in buzunar, la un birou undeva in pipera si duc o viata corporatista in timp ce el e undeva in namibia plecat in safari printre lei, tigri, elefanti, girafe si zebre(apropos: ele sunt negre cu dungi albe? sau albe cu dungi negre?)! wtf? cand stau sa trag linie imi dau seama ca daca mi-ar propune sa ma duc pe vas la el... m-as duce fara sa ma gandesc de 2 ori.
offff cat am aberat!

dor de casa era titlul postului, nu?
ei bine eu sunt f curios ce inseamna sa duci dorul de casa. eu nu duc dorul casei niciodata, poate pentru ca acasa nu ma asteapta ce ar trebui sa ma astepte, o atmosfera calda and stuff.

ascult destul de des o melodie a unei trupe de muzica rap de la noi numita Verita Saga si pe care v-o recomand cu caldura:
http://www.youtube.com/watch?v=xaeIiB4wFlg&feature=PlayList&p=DB0E8C970B05FD9B&playnext=1&index=24

"ACASA e locul unde ti-e inima , acolo unde oamenii nu te lasa sa cazi, e ACASA;
ACASA e locul unde ti-e mintea, acolo unde fiecare lucru iti spune ceva, e ACASA;
ACASA e locul unde ti-e pacea, acolo unde si cel mai rau necaz te lasa in pace pana dimineata, e ACASA;
ACASA e locul unde ti-e zambetul, acolo unde te trezesti razand, e ACASA;
ACASA nu se cumpara, ACASA nu se uita, ACASA nu se schimba, ACASA nu se muta...."

pentru mine inseamna totalmente opus a ceea ce am acasa.

oare imi va fi vreodata dor de casa?

Vreau sa-mi fie "dor de casa"!

Un comentariu:

  1. Stau departe de parinti si pot spune ca mi-e dor de casa, dar nu casa de care spui tu. De casa parintilor, de ei...Nu stiu nici eu cum e sa ai dor de casa, mai exact dor de tara in care te-ai nascut. Mi-ar fi greu sa plec, sa pasesc in taramul necunoscut, poate chiar frica. Teama de necunoscut ma bantuie.

    RăspundețiȘtergere

daca aveti comentarii pertinente va rog sa le impartasiti!