duminică, 15 martie 2009

I

statea intins in pat, cu pieptul dezgolit si plin de sudoare, tragand adanc din tigara ce-l insotea negresit oriunde s-ar fi aflat. se gandea la cat de frumos era acum ceva timp, cand soarele ii mangaia obrajii cu razele lui ca niste sulite boante facute parca din costiele aurii ale unei fetiscane blonde. nu putea nici macar sa zambeasca la acele ganduri. erau gandurile ce-i sagetau inima si sufletul in fiecare zi si deja ii devenisera obisnuite.
stia ca nu va mai fi prea curand acel om care se bucura de simpla prezenta a soarelui. era urmarit tot timpul de o umbra care-l ucidea in fiece zi cate putin. reusise sa reziste in rutina ce-l macina incet deja de un an de zile, simtea ca incepe sa-si piarda rabdarea si puterea. nu mai există lucruri in jurul sau care sa-i faca inima sa tresalte de fericire sau bucurie. incepuse sa vada de cateva zile totul in negru. nu mai existau culori in viata sa. alb-negru era totul.
s-a ridicat, parca lipsit de chef, din patul care i-a fost loial in ultimii douazeci de ani. era singurul lucru loial din viata lui, si-a stins tigara cu greu in scrumiera neincapatoare apasand tare pe mucul de tigara incat masa a scos un scartait scurt .
-Ahhh! il injunghia inima din cand in cand. Lasa ca iti revii tu, ca nu esti atat de batrana. de fiecare data cand inima il intepa isi aducea aminte de toate necazurile prin care a trecut in ultimul timp.

S-a dus la baie sa-si spele ranile inchipuite de pe fata. era timpul sa-si puna masca si sa iasa in lume. si-a luat cartea si a plecat usor spre parcul care ii alina din cand in cand durerile pur si simplu fiind companionul sau in lumea cartii pe care el o savura cu o placere pe care o uitase de ceva timp. nici cartile nu-i erau loiale si mereu pierdeau foi ce cadeau agale pe trotuarul plin de frunze cazute de toamna trecuta.

inca o zi va trece pe langa el in timp ce-si citea autorul preferat!

va urma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca aveti comentarii pertinente va rog sa le impartasiti!